Tuesday, May 7, 2013

Abang balik mengundi!

Assalamualaikum.

Bismillah wal hamdulillah :)

Alhamdulillah ummi dan baby semua sihat-sihat buat masa sekarang.

Bersedia untuk menghadapi 3rd triemster bersama dengan kertas-kertas final exam 4th year.

Huhu.

Kene kekalkan momentum studi. ops mungkin bukan kekalkan. TINGKATkan.

Exam semakin hampir tapi roh studi kejap datang kejap pergi.

Perlunya mujahadah! Susah tapi perlu.

*************************************************************************

PRU13 baru habis, namun keputusan yang menyebabkan semua anak muda makin meluat dengan kerajaan yang sedia ada.

Banyak bukti-bukti permainan kotor mereka.

Namun, kita sebagai orang Islam dan masih wala' kepada kepimpinan insyaAllah thiqah dengan kepimpinan.

"Kita dok kalah, cuma belum menang" - TG Haji Hadi.

Rasa tenang mendengar semula kalam-kalam penguat dari Tuan-tuan Guru..

Masakan mereke yang dah lama berjuang boleh bersabar dengan kemenangan yang tertangguh apatah lagi kami yang baru nak menjejakkan kaki ke medan perjuangan.

Allah.

Negeri saya Terengganu dan abang Perak, kedua-duanya antara negeri yang dimenangi oleh PR pada asalnya namun selepas BLACKOUT keduanya menjadi milik Bn! -___-
*****************************************************************************

Pagi Rabu, 1 Mei, setelah abang pulang bertazkirah bersama sahabat, abang bagitahu nak pulang mengundi ke Malaysia pada 5 Mei nanti.

Saya sangat bersetuju cuma mungkin sebelum ini keputusan kami agak taraddud bila memikirkan tambang kewangan untuk pulang.

Namun, kawan abang dah bagi idea-idea bagaimana untuk dapat support semula tambang flight.

Saya setuju juga.

Walaubagaimanapun, saya tak dapat ikut pulang memandangkan nama yang tak berdaftar untuk mengundi dan fatrah final imtihan.

Alhamdulillah, abang dapat pulang 3 Mei tu, sehari selepas saya menghabiskan exam end round forensic & toxic.

Sedih tu memang sedih kene tinggal sorang-sorang.

Tapi saya kuatkan semangat kalau ingin terus menjadi isteri pejuang.

Saya tak mahu menjadi isteri yang menjadi penyekat kepada perjuangan suami.

Saya tak mahu menjadi isteri yang manja.

Walau, kadang-kadang lemah apabila berseorangan, takde semangat nak studi.

Di Malaysia nanti lagi besar cabarannya, malah sayalah yang patut menjadi obor kepada perjuangan suami.

Huhu.

Sabar sikit lagi, insyaAllah abang akan kembali ke Mesir.




kat airport cairo hantar abang pulang


 kat sungai Nil 


# countdown abang balik sama dengan countdown hari saya nak exam!

Marilah kita bermujahadah!

Senyum selalu & Positif :) :) :)

No comments: