Friday, April 5, 2013

Rumah Baru & Kedai Makan Syria

Assalamualaikum.

Bismillah wal hamdulillah :)

Dah nak hampir sebulan kami di rumah baru.

Alhamdulillah, Allah takdirkan beberapa perkara yang mana akhirnya tak menjadi pindah ke kawasan Samanoudi tapi ke kawasan Istad Gamaah, Syari' Zhorif.

Alhamdulillah, saya suka dengan rumah baru kami kerana dekat dengan kuliah, kawasan ramai orang Melayu, rumah sederhana besar, plus cat dalam rumah warna cerah. hehe.

Alhamdulillah.

Rumah lama juga banyak jasanya kepada kami. Tak dilupakan.

Dan seperti biasa, kebiasaan rumah padam madam (rumah mutazawwijin=rumah orang yang dah kahwin) memang akan selalu digunakan untuk meeting-meeting jika kawasan markas perubatan sudah penuh.

Alhadmulillah, kami seronok kerana sentiasa ada tetamu yang datang menyinggah. Takdela duduk berdua je :D Tetamu datang kan membawa rahmat :))

Dan kadang-kadang, usrah saya atau suami akan diadakan di rumah kami.

Walau kadang tak dapat hidang apa-apa hidangan yang berat, sekadar menjamu air dan makanan ringan pun rasa berpuas hati.p/s : gambar makanan di sebuah restoran Syria, singgah sekejap selepas pulang dari kuliah ^^

# actually sekarang Cik Abang tengah handle usrah utk ajkt pcm, tapi saya pulak lupa nak ambik buku masuk bilik untuk studi, akhirnya saya di sini, depan laptop ^__^

Semoga Baitul Muslim yang kami bina penuh dengan Sakinah, Mawaddah wa Rahmah insyaAllah.

Ameen.

# ni baby yang kuat makan ke ummi dia yang kuat makan. hehe. 

No comments: