Friday, August 6, 2010

Hari Ini

Salam alaik..

alhamdulillah syukur lillah..

rasenye dah semakin berhabuk blog ni nampaknya=)

huhu

ntahlah kenape susah sangat nak mengupdate blog ni, tak tahulah

peringatan untuk diri yang makin hari makin ntah =_=


takirah hari ini~~

Abi Hurairah radiyAllahu’anhu meriwayatkan bahawa Rasulu’llah telah bersabda: “Baharukanlah iman kalian. Rasulullah ditanya: Bagaimana kami mahu memperbaharui iman kami. Beliau menjawab: Banyakkanlah menyebut; Lailaha illallah..


Nasihat Dr A'idh Al-Qarni

"Manusia itu hanya memiliki satu umur. Jika ia menyia-nyiakannya, maka ia merugi segalanya. Rugi dunia dan akhirat. ...Oleh kerana itu, jika anda berdosa, kerana dikalahkan syaitan & hawa nafsu, JANGANLAH BERPUTUS ASA. Sebab, pintu TAUBAT selalu terbuka, kurnia Allah selalu diberikan, dan nikmat Allah sentiasa dianugerahkan di pagi dan petang hari." - Dipetik dari buku "Jangan Berputus Asa"

teringat nasihat yang biasa ust salman selalu sebut

"kalau kita inginkan dunia, kita akan rugi di akhirat. kalau kita inginkan akhirat, kita akan rugi sedikit di dunia. maka pilihlah yang kekal abadi"

Ya Allah, janganlah Engkau serahkan urusan kami kepada kami walau sesaat, kerana sesungguhnya kami tidak mampu untuk menguruskannya.....

inzar utama untuk diri sendiri..

jika teman-teman ada juga merasakan apa yang ana rasakan ini, marilah sama2 kita mencari sesuatu di dalam diri kita yang dapat menjadi kekuatan supaya kita tidak terus dihanyutkan dan dikalahkan oleh nikmat sihat dan masa lapang..

wallahu'alam.

notes :

harini main ngan syahid n nurin
semalam daifan
penat~~~~
^.^

1 comment:

Laile Azmie said...

ye kak dila, jzkk for the reminder! :)
btw, ape itu inzar??

love,
Laile comel :)